...

Halvt år med lørdagsløping


Anna KH // 30.03.2022

På lørdag skal vi har den tjuesjette lørdagsløping. Det betyr et halv år av lørdags løping!

Det var 25 september 2021 at vi begynte med å stå opp tidlig og ivrig til å løpe 5km klokka ti på lørdager. Jeg ble inspirert av Parkrun i England https://www.parkrun.com

Parkrun

Parkrun er et løp som skje klokka 9 hver lørdag i 2000 steder i 23 lander. Det begynte i England. Nå vi bodde i London, Rune og jeg løpt Parkrun i vår lokal park Finsbury Park nesten hver lørdag. Jeg savnet fellesskapsfølelsen at vi fikk fra det og følelsen av prestasjon som vi fikk etterpå. I tillegg trengte jeg litt motivasjon til å fortsette å løpe over vinter tiden her i Lofoten, særlig med mørke tida.

Derfor inviterte jeg folk til å løpe med meg de ti lørdager i løpet av desember forrige år. Det var en suksess og mange folk særlig i Brenna som var ikke vant til å løpe begynte å løpe og de har blitt raskere og raskere!

En som heter Lasse har vært så dedikert at da nesten alle i Straumen var dårlig med korona og jeg vurderte å avbryt en løp, insisterte han at «vi må holder rutinen i gang! Og jeg responderte «That’s the spirit! Vi løper. Vi ses i morgen!» Og så var det bare oss og Solveig som dukket opp i dårlig vær men det var nok.

Og that is the spirit! Hvis du har en avtale med folk å trener hver lørdag, så er det vanskelig å «chicken out».

En ting til. Selv om vi ser ut som folk som er besatt med løpestatsene våre, jeg vil at lørdags løping er inklusive og vennlig og at folk som bare har lyst å gå også bli med.

Bli med på lørdagsløping

Sånn er det med "Park Run". Det er veldig vanlig at den raskest løper 5km i bare 17 minutter men den saktigest ta 50 minutter å gå. Det går bra. Alle er velkommen.

Så har du lyst å bli med?

Besøk Lørdagsløping på Facebook