...

Lørdags Løp opp Hoven


Anna KH // 25.04.2022

Det var så fint å ha en liten ferie med Lørdags Løping de tre siste uker, med en løp fra Syddal til Rystad, en løp i Sunnlandsfjord og med en rask tur opp til Hoven forrige lørdag med nydelig vær.

Når vi begynte med Lørdags Løping var vi i høst og jeg var litt nervøs for mørketid og at jeg skulle ikke motivere meg til å trener uten støtte fra en grup som lørdags løping. 

Og nå er det vår og det var så fint og ta løping til himmelen, borte fra asfalt. Gjennomsnittlig ta det 30 minutter for å løpe 5km på veien så jeg var overrasket å oppdage at det tok alle oss 7 mer og mindre 30 minutter for å kommer opp til hoven toppen. Det var så bra å møte hverandre på en topp med så fint utsikt og å se Brenna og Brennaveien med litt avstand.

En god grunn til å stå opp tidlig på en lørdag!

Selv om vi skal løpe den vanlig ruta neste lørdag, blir det litt gal å ikke ta mulighet til æ gå opp mer fjell i selskap over de neste lørdager. Været skal få lov til å styre litt. Watch this space!

Med fjelltur til Hoven, var det Rune som angi tempoet nå vi begynte å starte klokka ti og vi løpte fra parkering plass over på Gimsøy. Daniel var “hot on his heels” men han begynte før fort og snart tok Rune en trygg leder og han kom til toppen i 20:32 minutter. Mens Daniel sakket ned farten og skiftet til en mer realistisk tempo, så tok Lasse tempoen opp og han peset bak Anna. Anna var i god humor og tok bilder på veien mens spenningen vokste mellom de tre fra Brenna som gikk så fort de kunne gå! Noen ganger var det Lasse som kom først og noen gangen Hedda tok leder fra ham. I mellom tiden kom to ny medlemmer bak: ho Inger fra Syddel som var veldig glad at vi løpte ikke på asåhalt for en gangs skyld og han Halle som kunne ikke motstå mulighet til å gå på fjell tur på hans lokale fjell selvom det hadde vært lang tiden siden han hadde vært på toppen….

"Jeg var siste her i min barndom, tror jeg"

sa han Halle som var litt nervøs å se så mange ivrig og utålmodig å komme til toppen så tidlig på en Lørdag morgen!

Aiming high!

Så var det bursdaggutten som kom til toppen først,

Stolt bursdags geit!

Anna etterpå, Hedda kom tredje og etterpå kom Daniel, Lasse, Inger og til slutt Halle.

Lasse ledende før Hedda tok han!

Heie! Heie! Heie!

Alle kom til toppen i god form og i et godt humor, og alle kom til toppen før Rune begynte å bli kald. Det var bra stemning med litt deling av alle formingene Anna hadde tatt med i saken. 

Det var mye mer variasjon med løping ned fra fjellet. Rune, som er en gal geit når det gjelder løping ned fra fjellene, løpt ned i litt over 10 minutter og han fikk tiene plass i overall leaderboard på Strava som var en fin bursdag gaven til seg selv. I mellomtiden var det mye slåssing og albuer mellom Daniel og Anna som prøvde å slå de andre på veien ned men til slutt var det Daniel som kom ned først i litt over 15 minutter for grunn av mislykkede forsøk fra Anna til å finne en snarvei! Dessverre hadde Daniel ikke Strava på så ifølge appen “leaderboard” var det Anna som slå han! (tIl den neste gangen Daniel!) Som Rune liker å sier, hvis det ikke er på Strava, skjedde det ikke! Lasse kom ned som en luring geit snart etter Anna. Mens Hedda, Halle og Inger var mer fornuftig og de ikke sprang ned og for å unngår skader og for å nyt utsikten i stedet for å jage segmenter!

Det var koselig og besøk kafeen til Gimsøy og utvalget av gulrotens kake og sjokolade brownies og donnut var en utmerket belønning til vår innsats, særlig som Rune betalt fordi vi hadde gjort en avtale at han kunne kom til toppen først hvis han betalte i kafeen. Det må vi gjør igjen!

Men stemningen blir litt anspent nå vi alle så på Strava at Lasse hadde slo Daniel på segmenten "Hoven Climb" selv om Daniel hadde kommet til tinden først. Han skjørt et sintskudd og vi måtte ta diskusjonen ute fra kafeen før det bli før varm.

"Det passe ikke! Umulig!"

Men nå er vinter tilbake og så skal vi komme tilbake til Gravermark nærbuttiken neste lørdag og vi skal løpe de vanlig 5 km for Brennaveien. Jeg er sikker at vi skal se noen "Personal Bests" etter alle trening i fjellet og kanskje vi skal møte noen nye medlemmer og…

Lørdags Løping utforsker et motto!