...

Lørdagsløpingen går inn i vintersesongen


// 09.12.2022

KONG VINTER HAR EROBRET LOFOTEN! Vi hadde nesten glemt denne forferdelige årstiden, som frembringer tenners gnissel og blåsprengte fingre. Dagene er nå ytterst korte, og lengselen etter å snu ved vintersolverv og gå lysere fremtidsutsikter i møte har meldt seg med full styrke. I mellomtiden minnes vi de fantastiske værukene vi har lagt bak oss.

Atletene i løpegruppen Lørdagsløping Strauman er verken fremmed for piskende regnbyger eller bitende minusgrader som river og sliter i nordavinden. Men til en kjærkommen forandring har de siste ukers meteorologiske gavepakker bydd på sjeldent stabile og innbydende treningsforhold for våre lokale løpsgaseller. Lokalbefolkningen har denne høsten kunnet bevitne en sprudlende gjeng som har utnyttet værvinduet maksimalt.

• • •

"Du skal ikkje sova bort sumar­natta" sang Alf Cranner i sine velmaktsdager. Men du skal i sannhet ei heller ødsle vekk høstens skjønnhet og magi! November var særdeles tørr og varm i år, noe løperne utnyttet med strategisk kløkt. Fjelltopper som Håtinden, Hellostinden, Dalstuva og Anderstinden på Vestvågøya har badet i oransje i godværsukene vi ble tildelt her nord i løpet av november. Nysgjerrighet leder som kjent til nye veier, og lørdagsløpingens grunnlegger Anna har besteget disse toppene i et rasende tempo denne høsten, og ervervet seg verdifull etterretning som hun har delt med sine løpekollegaer.

• • •

19. november gikk Lørdagsløp nr. 58 av stabelen. Turen opp i høyden til Anderstinden (og Varden, Anderstinden) ble en triumfferd. Jakten på de siste restene av årstidens solstråler inspirerte Straumans løpsglade deltakere av lørdagsløpet til å vende nesen mot denne fjellperlen som ligger ca. 3.5km sør fra Sund-klakk brua. Anderstinden er ifølge kilder som for eksempel Fjelltoppjakten 552 m høy. Turen går opp fra Moland. Denne lørdagen ledet Rune an i jakten på ny Strava-heder og ære, og kom først opp til toppene der utallige ørn og kråker sirklet rundt og bivånet oppstyret i håp om at noen skulle kollapse.  Det ble imidlertid lite åtsler å meske seg i for disse flyvende jegerne. Løpsdeltakerne var uovervinnelige i fjellskråningene og danset lett over toppene, og kunne returnere til hverdagstilstanden med nok en strålende seier i bagasjen!

• • •

Lokale og velkjente fjellområder frekventeres fortsatt jevnlig, og det settes stadig nye rekorder langs asfalten der det ofte lukter svidd etter at løperne har tilbakelagt både gummi og pigger i veikanten. Til tider løper disse veltrente maskineriene så fort at lokalbefolkningen knapt nok rekker å fiske kikkerten ut av etuiet for å få et glimt av idrettsgleden som utspiller seg i nærmiljøet. Lørdag kan du igjen bivåne stor idrett når lørdagsløpet går av stabelen i sin standardversjon. Lørdagsløping Strauman ønsker alle velkommen til å løpe, krype, eller gå standardruten som starter ved Straumanbutikken lørdager kl. 10!

Utsikt vestover fra Anderstinden en vakker lørdag i november.
Utsikt vestover fra Anderstinden en vakker lørdag i november.
Utsikt til Gimsøya fra Anderstinden.
Utsikt til Gimsøya fra Anderstinden.
Lasse og Rune tar en ørliten pause på toppen av Anderstinden.
Lasse og Rune tar en ørliten pause på toppen av Anderstinden.
Vakkert november-vær!
Vakkert november-vær!
Lett tripping på toppene
Lett tripping på toppene