...

Hurtigsjakk i påsken.


Remi P // 13.04.2022

Hurtigsjakk er en radikal menneskelig aktivitet, og perfekt for deg som jager etter ekstraordinær adrenalinkick, makspuls og eufori!

Skjærtorsdag var dagen Jesus delte sitt siste måltid med sine disipler, og hadde sjakken vært oppfunnet på denne tiden, regner vi med at det hadde blitt langbord-turnering. Sjakken regnes med å ha oppstått på 600-tallet, men den moderne sjakken vi spiller i dag; kom først på 1400-tallet.

Påsken 2022 arrangerer Sør-Brenna sjakkforening, for andre året på rad; gratis turnering i hurtigsjakk, åpen klasse (dog for de med FIDE rating under 2000). Alle sjakkentusiaster er velkomne, og du trenger ikke være Beth Harmon for å delta.

Alt du trenger er:

  1. Kunnskaper om hvordan brikkene flytter, og generelle sjakkregler.

  2. Smarttelefon/nettbrett, og kunnskaper om hvordan disse brukes.

  3. Gratis App og konto på "Chess Time Live". (Nærmere beskrivelse av denne kommer)

  4. God sportsånd.

  5. Evnen til å motstå fristelsen for juks.

    (Og for øvrig gjelder Norsk Lov).

Et «hurtigsjakkparti» er et sjakkparti der alle trekk må utføres i løpet av en gitt betenkningstid. I denne turneringen har deltakerne 15 minutter hver, men får 2 sekunders tilleggstid per trekk de gjør, (forkortes til "15+2").

Partiene spilles på mobil/nettbrett via "Chess Time Live" (gratis app, men inneholder litt reklame). Nærmere fremgangsmåte for appen og kommer i eget innlegg på Facebook.

Kan du ikke sjakk, eller er det lenge siden forrige parti? Frykt ikke! Sjekk ut "Torsteins Sjakkskole" på Nrk Nett-TV, som jeg vil anbefale alle! Her finner du nøkkelord som: skolematten, rokade, en passant, remis, sjakkmatt, strategi, åpningsteori, gambit.

I første omgang sjekker vi stemmingen. Så settes turneringen opp etter antall deltakere. Påmelding skjer ved å gi meg beskjed på sms +47 41 68 71 56, mail: rempet90@gmail.com, eller via app "Signal". Det opprettes også ett arrangement på Facebook.

NB: Som ofte er tilfellet med forlokkende fenomener, har hurtigsjakk også en dystrere side, og vi må derfor opplyse om mulige bivirkninger: humørsvingninger/skjelving/mental utmattelse.